Bani. Definitie

Ce sunt bani

Bani sunt un mijloc de schimb , de obicei sub  formă de bancnote și monede, care este acceptat de către o societate pentru plata de bunuri, servicii și toate tipurile de obligații.

bani

Caracteristici

Banii îndeplinesc trei caracteristici de bază: este un mediu de schimb , care este ușor de depozitat și de transportat; este o unitate de contabilitate , deoarece permite măsurarea și compararea valorii produselor și serviciilor care sunt foarte diferite între ele; și este un refugiu al valorii , care permite economii.

Dezvoltare

Dezvoltarea banilor a permis extinderea comerțului la scară largă. În antichitate, barteringul a fost sistemul comercial prin excelență: au făcut schimb de produse între ei (mere pentru grâu, vaci pentru porumb etc.), ceea ce a îngreunat stabilirea valorii și transportului. În schimb, cu bani, comerțul a fost simplificat.

Trebuie menționat că valoarea banilor nu se află în hârtia bancnotei sau metalul monedei specifice, ci rezultă din avizarea și certificarea entității emitente (cum ar fi Banca Națională). Este important să rețineți că banii funcționează printr-un pact social (este acceptat de toți membrii societății).